UPOZORNENIE


Žiadam návštevníkov môjho blogu, aby nekopírovali a nešírili zkopírovaný obsah blogu bez môjho vedomia a súhlasu za účelom ďalšieho verejného publikovania Všetky príspevky - texty a fotografie - sú výlučne mojim duševným vlastníctvom a sú chránené v zmysle autorského zákona č.618/2003 Z.z.ZÁKON o autorskom práve a právach súvisiacich s autorským právom (autorský zákon). Ak si ale chcete recept alebo blog zazdieľať na svoje sociálne siete, hneď pod každým receptom sú ikonky na zdieľanie.

Za pochopenie ďakujem.

sobota 14. júna 2014

Jahodový koláč s tvarohovo-smotanovou plnkou



Šťavnatý a veľmi jemný zákusok s lahodnou plnkou bez masla, ktorý si zamilujete. Ovocie môžte použiť hocijaké a taktiež čerstvé alebo kompotové.





cesto:




5 vajcia

150 g kryštálového cukru

5 lyžíc oleja

150 g hladkej múky

1/2 prášku do pečiva

1 lyžica najemno sekaných mandlí




Bielka s cukrom vyšľaháme do tuha.

Po jednom postupne všľaháme žĺtky a po lyžiciach olej.

Zľahka vmiešame sekané mandle, preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva a dôkladne premiešame.

Plech si vyložíme papierom na pečenie a cesto vylejeme na plech.

Pečieme pri 180°C asi 30 minút.

Veľkosť plechu 36x26 cm.




plnka:


250 g mascarpone


250 g mäkkého tvarohu

250 ml 33% smotany

stužovač do šľahačky

5 lyžíc práškového cukru


Smotanu si vyšľaháme s 1 lyžicou práškového cukru, pred koncom šľahania pridáme stužovač do šľahačky a došľaháme.
Vymiešame si mascarpone, tvaroh so 4 lyžicami cukru a do toho zľahka vmiešame pripravenú šľahačku.



Plnku natrieme na vychladnutý koláč, dáme na 1 hodinku vychladiť, medzitým si pripravíme jahody.
Jahody očistíme a pokrájame na menšie kúsky, poukladáme na vychladený koláč a zalejeme želatínou.        




Želatínu si pripravíme podľa návodu a keď začne tuhnúť zalejeme ňou jahody. 







3 komentáre:

  1. dobrý deň,
    prosim vas nerozumiem celkom tomu že žltka všlahavame po jednom a potom dame olej. Tie žltka šlahame ešte do vyšlahanej bielkovej peny? či ich mam vyšlahat zvlasť tie žltka a potom pridavat do tej peny?

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre, robia mi veľkú radosť. Komentáre sú moderované, čiže objavia sa až trocha neskôr.