UPOZORNENIE


Žiadam návštevníkov môjho blogu, aby nekopírovali a nešírili zkopírovaný obsah blogu bez môjho vedomia a súhlasu za účelom ďalšieho verejného publikovania Všetky príspevky - texty a fotografie - sú výlučne mojim duševným vlastníctvom a sú chránené v zmysle autorského zákona č.618/2003 Z.z.ZÁKON o autorskom práve a právach súvisiacich s autorským právom (autorský zákon). Ak si ale chcete recept alebo blog zazdieľať na svoje sociálne siete, hneď pod každým receptom sú ikonky na zdieľanie.

Za pochopenie ďakujem.

streda 3. septembra 2014

Hruškový kompót




Na prípravu kompótu sú vhodné skoro všetky druhy hrušiek, obratých keď sú polozrelé a sú trocha tvrdšie. Ak sú mäkšie, tak ich zavárame aj so šupkou. 



1.
Recept je na 30-35 stredne veľkých hrušiek.

2.
Pripravíme si 4 l studenej vody a 2 lyžičky kyseliny citrónovej, zamiešame.

3.

Umyté hrušky ošúpeme, prekrojíme na štvrťky, vyberieme jadrovník, zdrevnatelé časti  a dáme ich do pripravenej studenej vody aby nám nezhnedli.

4.
Pripravíme si nálev na hrušky.

3 l vody


1 kg kryštálového cukru


1 a 1/2 lyžičky kyseliny citrónovej, necháme prevrieť.


Necháme mierne vychladnúť a ešte horúcim zalievame hrušky.


5.

Do pripravených čistých skleničiek dáme koliesko olúpeného citrónu, ukladáme pripravené hrušky, zalejeme horúcim nálevom a uzatvoríme. 

6.
Do kompótu môžeme pridať klinčeky, kúsok škorice alebo badián.
Sterilizujeme 25 minút pri 85 °C.




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za všetky komentáre, robia mi veľkú radosť. Komentáre sú moderované, čiže objavia sa až trocha neskôr.