UPOZORNENIE


Žiadam návštevníkov môjho blogu, aby nekopírovali a nešírili zkopírovaný obsah blogu bez môjho vedomia a súhlasu za účelom ďalšieho verejného publikovania Všetky príspevky - texty a fotografie - sú výlučne mojim duševným vlastníctvom a sú chránené v zmysle autorského zákona č.618/2003 Z.z.ZÁKON o autorskom práve a právach súvisiacich s autorským právom (autorský zákon). Ak si ale chcete recept alebo blog zazdieľať na svoje sociálne siete, hneď pod každým receptom sú ikonky na zdieľanie.

Za pochopenie ďakujem.

utorok 28. októbra 2014

Bryndzové halušky



Slovenská klasika, tradičné slovenské *bryndzáky*, ktoré miluje snáď každý. Tieto jemné a veľmi chutné zemiakové halušky si môžte pripraviť aj s hocičím iným, napríklad s tvarohom, praženicou ale aj s taveným syrom, naozaj výborná rýchlovka. Recept je na 4 porcie.






potrebujeme:



600 g zemiakov

4 lyžice hladkej múky

300 g polohrubej múky

soľ

250 g bryndze

100 g slaniny

50 g masla

pažítka




postup:



1.
Očistené zemiaky postrúhame na jemnom strúhadle, osolíme a premiešame. Pridáme hladkú a polohrubú múku. Záleží aj od kvality zemiakov, či obsahujú veľa vody. Ak sa nám zdá cesto riedke, zahustíme ho ešte podľa potreby múkou do požadovanej konzistencie. Malo by byť trocha hustejšie, ale nie príliš. 

2.
Vymiešame vláčne cesto, ktoré pretlačíme cez haluškár do vriacej vody. Premiešame, necháme až nám vyplávajú na povrch, znížime teplotu a krátko povaríme.

3.
Uvarené halušky scedíme, vložíme do misy a polejeme roztopeným maslom. Pridáme bryndzu, premiešame, posypeme nakrájanou a vyškvarenou slaninou.


4.
Pred podávaním pridáme pažítku a ja mám ešte rada trocha posypať zvyšnou bryndzou. 



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za všetky komentáre, robia mi veľkú radosť. Komentáre sú moderované, čiže objavia sa až trocha neskôr.