UPOZORNENIE


Žiadam návštevníkov môjho blogu, aby nekopírovali a nešírili zkopírovaný obsah blogu bez môjho vedomia a súhlasu za účelom ďalšieho verejného publikovania Všetky príspevky - texty a fotografie - sú výlučne mojim duševným vlastníctvom a sú chránené v zmysle autorského zákona č.618/2003 Z.z.ZÁKON o autorskom práve a právach súvisiacich s autorským právom (autorský zákon). Ak si ale chcete recept alebo blog zazdieľať na svoje sociálne siete, hneď pod každým receptom sú ikonky na zdieľanie.

Za pochopenie ďakujem.

piatok 6. marca 2015

Pečené bravčové rebierko, dusená červená kapusta, karlovarský knedlík


Bravčové rebierko nepripravujem veľmi často, ale keď mám na neho chuť tak poriadne šťavnaté a na vrchu krásne chrumkavé.

potrebujeme:

800 g bravčové rebierko

olej 

cesnak - množstvo podľa chuti

koreniny - soľ, čierne korenie, rasca, červená paprika, provensálske korenie alebo akékoľvek korenie podľa chuti




postup:

1.
Pripravíme si marinádu, množstvo podľa veľkosti mäsa, na tom veľmi nezáleží. Do oleja pridáme prelisovaný cesnak a koreniny, poriadne premiešame a vložíme do nej umyté rebierka. Necháme marinovať zopár hodín, najlepšie cez noc, ale myslím že aspoň tých 5 hodín stačí.

2.

Po pár hodinách marinovania, mäso vyberieme z marinády a preložíme ho do pekáča v ktorom ho budeme piecť. Pridáme k nemu trocha olejovej marinády v ktorom sa marinovalo a dáme ho odkryté pripiecť do vyhriatej rúry (220°C) na 15 minút, aby sa nám mäso stiahlo.

3.

Po 15 minútach mäso zalejeme vriacou vodou, do polovice výšky mäsa.



Pekáč zakryjeme a pečieme pri teplote 220 °C ďalších 45 minút.

4.

Po 45 minútach mäso odkryjeme a odkryté ho ešte pečieme 15 minút, čiže celková doba pečenia je 75 minút.

5.

Ako prílohu som pripravila dusenú červenú kapustu a karlovarský knedlík, ale výborný je aj so zemiakovým pyré alebo aj s čerstvým chlebom a uhorkou.




Dusená červená kapusta 



1.

Kapustu rozpolíme, zbavíme vonkajších listov a vyberieme koštiaľ, pokrájame na prúžky a dáme do misy.

2.

V suchom rozohriatom hrnci z 3- 4 lyžíc kryštálového cukru za stáleho miešania pripravíme svetlý karamel , ktorý podlejeme vodou. Primiešame olej a po rozpustení karamelu pridáme na drobno pokrájanú 1 väčšiu cibuľu, ktorú orestujeme. 
Primiešame kapustu, pridáme soľ, čierne korenie, rascu a podlejeme vodou.

3.
Za občasného miešania dusíme do mäkka, pred koncom kapustu dochutíme a pridáme citrónovú šťavu. Výsledná chuť má byť príjemne sladko-kyslá a kapusta má zostať jemne chrumkavá, nesmie byť rozvarená.

Recept na Karlovarský knedlík nájdete u mňa na blogu, 

alebo kliknite -  TU



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za všetky komentáre, robia mi veľkú radosť. Komentáre sú moderované, čiže objavia sa až trocha neskôr.