piatok, 5. júna 2015

Šťavnaté bravčové závitky s brokolicou, slovenská ryža


Aj keď bravčové závitky nerobím často, tak tieto občas rada pripravím, pretože vďaka brokolici sú veľmi šťavnaté a preto sme si ich obľúbili. 


potrebujeme:
750 g bravčové kare

zavárané paradajky alebo paradajkový pretlak

(použila som tieto kúpené v Lidli, momentálne majú na nich akciu 0,65€)

200 g šunky, najlepšie zaúdenej alebo nejakú prosciutto

200 g tvrdého plátkového syra

2 cibule

1 papriku

horčicu

mrazenú brokolicu (kupujem v Kauflande)

olej

koreniny- soľ, čierne korenie, mletá sušená červená paprika


postup:


1. 
Mäso si nakrájame na rezne, naklepeme, osolíme, okoreníme a namažeme horčicou. Na to poukladáme plátok šunky, plátok syra, nakrájanú papriku a brokolicu. Brokolicu netreba rozmrazovať, stačí umyť vodou a nakrájať na menšie kúsky. Takto pripravené mäso zvinieme, obtočíme a stiahneme poriadne niťou.


2.
Do hrnca si dáme trocha oleja, závitky sprudka opečieme s každej strany, aby sa nám mäsko stiahlo. Závitky vyberieme z hrnca a do výpeku pridáme najemno nakrájanú cibuľu, opražíme do sklovita, stíšime oheň a pridáme sušenú červenú papriku, premiešame a hneď vrátime závitky. Zalejeme vodou, pridáme soľ a za občasného premiešania dusíme asi pol hodinu. Po pol hodine pridáme zavárané paradajky (alebo pretlak) a varíme ďalšiu pol hodinu.

3.
Čiže celková doba varenia je 1 hodina. Po tej hodine závitky vyberieme, šťavu vymixujeme ponorným mixerom a dochutíme. Pred podávaním odstránime zo závitkov obtočenú niť.

4.
Ako prílohu som podávala slovenskú ryžu.
Pripravujem ju takto:

Do hrnca si dáme asi 3 lyžice oleja, vysypeme naň slovenskú ryžu, osolíme a opražíme ju do ružova, asi tak 5 minút. 

Po 5 minútach slovenskú ryžu zalejeme studenou vodou, premiešame zarovnáme povrch, vody by malo byť asi tak, aby voda bola 1 a pol cm nad povrchom ryže.

Ryžu zakryjeme a dáme piecť do rúry asi 25- 30 minút. 


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za všetky komentáre, robia mi veľkú radosť. Komentáre sú moderované, čiže objavia sa až trocha neskôr.