UPOZORNENIE


Žiadam návštevníkov môjho blogu, aby nekopírovali a nešírili zkopírovaný obsah blogu bez môjho vedomia a súhlasu za účelom ďalšieho verejného publikovania Všetky príspevky - texty a fotografie - sú výlučne mojim duševným vlastníctvom a sú chránené v zmysle autorského zákona č.618/2003 Z.z.ZÁKON o autorskom práve a právach súvisiacich s autorským právom (autorský zákon). Ak si ale chcete recept alebo blog zazdieľať na svoje sociálne siete, hneď pod každým receptom sú ikonky na zdieľanie.

Za pochopenie ďakujem.

štvrtok 22. októbra 2015

Smotanové margot rezy



cesto:


2 vajcia
1 hrnček cukru
1 hrnček mlieka
250 ml šľahačkovéj smotany
2 hrnčeky polohrubej múky
1 prášok do pečiva
1 vanilkový cukor
100 g čokolády margot




postup:

1.
Vyšľaháme vajcia s cukrom do peny, pridáme mlieko, smotanu a ešte došľaháme. Ďalej po častiach pridávame preosiatú múku zmiešanú s práškom do pečiva a nakoniec pridáme nastrúhanú čokoládovú tyčinku margot, poriadne premiešame.

2.
Cesto vylejeme na plech, ktorý sme si vystlali mastným papierom a pečieme pri teplote 180°C asi 20-25 minút. Veľkosť plechu je 34x24 cm.

3.
Po upečení a vychladnutí natrieme na cesto tvarohovú plnku a povrch posypeme opraženými, najemno nasekanými lieskovými orieškami.


Tvarohová plnka:



250 g mäkký polotučný tvaroh vo vaničke
3 lyžice práškového cukru

2 x 250 ml  33% smotany čiže pol litra

2 kopcovité lyžice práškového cukru
2 stužovače do šľahačky

1.

Smotanu vyšľaháme s cukrom, asi v polovici šľahania pridáme stužovač do šľahačky a došľaháme. Smotany šľahám každú zvlášť, potom ich postupne pridám k tvarohu.

V mise si vymiešame tvaroh s 3 lyžicami práškového cukru a po 

častiach do toho jemne vmiešame vyšľahanú šľahačku.




 


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za všetky komentáre, robia mi veľkú radosť. Komentáre sú moderované, čiže objavia sa až trocha neskôr.