UPOZORNENIE


Žiadam návštevníkov môjho blogu, aby nekopírovali a nešírili zkopírovaný obsah blogu bez môjho vedomia a súhlasu za účelom ďalšieho verejného publikovania Všetky príspevky - texty a fotografie - sú výlučne mojim duševným vlastníctvom a sú chránené v zmysle autorského zákona č.618/2003 Z.z.ZÁKON o autorskom práve a právach súvisiacich s autorským právom (autorský zákon). Ak si ale chcete recept alebo blog zazdieľať na svoje sociálne siete, hneď pod každým receptom sú ikonky na zdieľanie.

Za pochopenie ďakujem.

sobota 12. decembra 2015

Vanilkové rohlíčky ovsené


Úžasne krehučké, veľmi jemné, rozplývajúce sa na jazyku rohlíčky, ktoré pri pečení krásne držia svoj tvar. Rohlíčky sú hneď mäkké a krehučké, takže ich môžte piecť na poslednú chvíľu pred sviatkami. Sú to klasické vanilkovo orechové rohlíčky ale tým, že tam pridáme ovsené vločky, rohlíčky sú jednak o niečo zdravšie, ale hlavne sú oveľa krehkejšie a chutnejšie. 



cesto:




325 g hladkej múky

2 žĺtky

80 g práškového cukru

80 g mletých orechov

100 g jemne mletých ovsených vločiek, kupujem väčšinou v Kauflande ale                                                                                                         majú ich všade
250 g masla alebo hery

vanilková esencia alebo 1 vanilkový cukor

kôra z 1 menšieho citróna


na obaľovanie po upečení - práškový a vanilkový cukor





postup:




1.
Všetky suroviny spolu zmiešame vypracujeme cesto.

2.
Cesto necháme odpočívať minimálne pol hodiny.

3.
Z cesta si tvoríme rohlíčky, ja to robím tak, že cesto si rozdelím na menšie časti a s každej časti si ušúľam šúľok o hrúbke 1 centimetra. Vykrajovatkom na pečivo si odkrajujeme rovnaké dieliky z ktorých tvoríme rohlíčky. Je to jednoduché rýchle a rohlíčky máme pekne  rovnaké.

4.
Rohlíčky si ukladáme na plech, ktorý sme si vystlali papierom na pečenie alebo fóliou na pečenie 


a pečieme pri teplote 170°C do ružova, asi 20 minút.

5.
Po upečení rohlíčky ešte za tepla obaľujeme v práškovom a vanilkovom cukre.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za všetky komentáre, robia mi veľkú radosť. Komentáre sú moderované, čiže objavia sa až trocha neskôr.