piatok, 12. februára 2016

Linecký tvarohový koláč




Úžasný koláč s krehulinkým cestom, ktoré sa rozplýva na jazyku a šťavnatou, osviežujúcou tvarohovou plnkou. Je jednoduchý ale chuťovo luxusný, určite si ho upečte, naozaj nebudete ľutovať.











Cesto:



400 g polohrubej múky


150 g práškový cukor

200 g Hery alebo masla 

1 vajce

1/2 balička prášku do pečiva

1 vanilkový cukor



Tvarohová plnka:




500 g mäkkého tvarohu vo vaničke


250 g hrudkového tvarohu 

100 g práškového cukru

1 žĺtok

2 lyžice citónovej šťavy

Všetko spolu zmiešame.




Postup:



1.

Z uvedených surovín spracujeme cesto. Tortovú formu o veľkosti 26 cm, vymastíme a vysypeme múkou.


2.

2/3 cesta si odoberieme, rukou ho rovnomerne roztlačíme na dno tortovej formy a ťaháme ho hore po okraj asi na výšku 4-5 cm. Hrúbka cesta by mala byť cca 0,4 cm.


3.
Na cesto rozotrieme tvarohovú plnku



Cesto si môžte rozvaľkať aj na podložke a potom ho preniesť do formy, ale ja to tak nerobím. 

4.
Zvyšné cesto si rozvaľkáme a vykrojíme si srdiečka, ktoré poukladáme na tvarohovú plnku.


Koláč vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri 180°C asi 40-45 minút.
Trocha cesta sa mi zvýšilo, tak som si vykrojila zopár srdiečok a dala ich upiecť, na tých si pochutíte tiež.







2 komentáre:

  1. Nádherný srdiečkový koláčik si napiekla...tiež taký pečiem, veď tvarohové sú výborné vždy :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem Evička, ano tvarohové sú u nás najobľúbenejšie, tento koláčik je naozaj výborny :)

      Odstrániť

Ďakujem za všetky komentáre, robia mi veľkú radosť. Komentáre sú moderované, čiže objavia sa až trocha neskôr.